fredag 1 april 2011

Memira ögonklinik - Mitt linsbyte!

Hej på er. Jag har nu genomgått ett linsbyte hos  MEMIRA ÖGONKLINIK  och tänker berätta lite hur det gick till. 
Först gick jag på en förundersökning för att se om mina ögon var lämpade för ngn slags ögonoperation.
Det bestämdes att jag skulle göra en s.k RLE operation. Det betyder att man ersätter min naturliga lins i ögat med en konstgjord lins som varar resten av livet. Jag fick multifokala linser inopererade. Multifokala betyder att jag ser bra på både långt och nära håll.  Kirurgen  gör 2 snitt i varje öga och sedan  tar kirurgen bort mina egna ögonlinser med laser, lasern spränger sönder linsen och sedan sugs delarna ut .Naturligtvis har jag blivit lokalbedövad med droppar i ögonen. Dessutom får man en lugnande tablett ca 15 minuter innan operationen. Ja, sedan sätter kirurgen in linsen (ihopvecklad från början) och när linsen kommit in i ögat så vecklas den ut. Kirurgen sätter den på plats. Man känner ett slags tryck och att det nyper till då och då. Nypen är ju inte sköna, det kan jag medge.
Varje öga tar ca 15 minuter att operera.Sedan skjutsade min ledsagare mig från Memira i Gävle och vi hämtade vovven hos min syster, åkte hem och  jag lade mig och vilade en stund. Så spännande att kunna se utan glasögon. Jag var närsynt och hade ålderssynthet, vilket innebar att jag hade progressiva glasögon.
Ja, här har jag tagit på min nattmask! Dags att sova. Man behöver inte ha nattmask när man gör RLE, men jag ville ha det då min hund sover i min säng. Även att slippa tänka på "tänk om jag kliar i mina ögon under natten"?
Jag ser ju lite sur ut på bilden, men det är jag inte.Jaha, en till liten sur bild. Men jag är glad. Jag hade inte ont efter operationen. Ibland kunde jag känna att det kändes något i ögonen, men det var ingenting. 
 Jag kunde titta på TV på kvällen. T.om sticka. Jag ser suddigt men det kommer att bli bättre.


Titta vilken söt kasse från Memira. Däri låg det behandlingsinstruktioner, 2 olika sorters antibiotika att droppa i ögonen 1 droppe/3 ggr dag + ögondroppar.


Ja, sedan låg detta lilla papper med i kassen.
Jag kan bjuda tre vänner på förundersökningen. En förundersökning kostar annars 350 kronor. Så om det är någon som är intresserad så maila mig. Jag skriver sedan ner namnen på vännerna och lämnar till Memira. Memira ringer upp de intresserade, och du kan gå vart du vill i Sverige. Bra va? Så ta chansen om du funderar på att korrigera dina ögon. Det finns olika slags behandlingar. Man behöver inte gå vidare med t.e.x laseroperation, RLE, ICL m.m om man inte vill.

Jag vill verkligen tacka alla som mailat mig och önskat mig lycka till, och de som undrat hur det har gått. Tack än en gång, det känns så skönt att få höra från er.

Nu är jag hungrig och ska ta och äta en sen lunch. Ni får ursäkta eventuella stavfel, då jag ser suddigt.
Vi hörs!3 kommentarer:

 1. Hej, måste vara fantastiskt att ha det bakom sig och snart kunna se klart. Hur pass mycket hade du hunnit få i + vad gäller att se på nära håll.

  Funderar då jag tidigare gjort Lasik för den närsynthet jag har och nu börjar mina armar vara alldeles för korta för att se bra på nära håll/K

  SvaraRadera
 2. Grattis till dina nya ögon! Modig du är! Skönt att slippa glasögon som sagt. Hur länge tar det innan allt är läkt och synen stabiliserat sig?

  SvaraRadera
 3. Hej Mimmi: Det känns jättebra. Nu var jag närsynt med -7 och -7 1/2. Så själva läsglaset hade jag ca 1 1/2 - 2 +
  Men jag visste att det snart var dags att skaffa nya glasögon då plastglasögon åldras, och de jag hade kostade 8.500 kronor för ca 6 år sedan.

  Hej Annika: Tack, mina nya ögon mår bara bra. Har inte vant mig vid att inte ta på mina läsglasögon när jag är vid datorn eller ska läsa. Känns riktigt härligt. Synen är väl suddig ett par dagar, sedan tar det ca 1 månad till 6 månader innan synen är som den ska. Vilken fin tårta du gjorde tidigare.

  SvaraRadera