tisdag 23 augusti 2011

DAGENS ODD MOLLY

Hej. I dag skiner solen och som vanligt ska jag ta vara på dagen genom att vistas ute så mycket som möjligt.
Nu på förmiddagen har jag på mig mina sköna Odd Molly mjukisbyxor, OM plath strap dress och tunica från Culture. Skärpet är från Odd Molly.
Jag gillar tunna plagg som jag kan använda på varandra. Jag tycker det är snyggt. Men snälla nån, hur ser jag ut? Ja, bilden är ju inte precis smickrande, men har några kilo som jag tänker bli av med. Har tänkt det i månader (hmm), men jag ligger träget i genom att äta choklad, chips och annat som är gott. Jag får ta och skärpa till mig. Känner ni igen er?


Ser nästan ut som jag ska judolektion (fniss), men strunt samma. Skönt att mysa omkring i hemma. Känns bara lite konstigt att ha långärmat på mig. Jag är ju en person som går i linne och shorts så länge som möjligt då det är skönt.


Här är en närbild på Plath strap dress. Detta plagg har jag använt ganska mycket då jag tycker mycket om det. Den obligatoriska Odd Molly rosetten i vinrött är så söt. 


Så här ser det ut nertill  påCulture tunican, ni ser även Plath strap dress skymta fram under tunican.


Här har jag tagit bort Odd Molly skärpet för på tunican finns två fina knytband strax under bysten. Jag tycker faktiskt det ser bättre ut utan Odd Molly skärpet. Vad tycker ni? På ärmsluten av tunican finns ett antal knappar så jag kan välja om jag vill ha dem knäppta eller inte.


              Tyvärr blev bilden lite suddig, men den ska föreställa ärmslutet på tunican. 


Så här ser knytbanden ut på tunican. Mycket praktiskt att ha det då jag kan reglera vidden på plagget. Jag ska nu göra i ordning mig för att fortsätta dagen utomhus så,
                                                Vi hörs!



söndag 21 augusti 2011

ÖHH, KRÄFTOR

                                         Hej allihop!
Det var kräftskiva här förra lördagen. Jag hade inte möjlighet att vara med på den. Tur var ju det. För jag gillar inte kräftor. Tycker du om kräftor? Hur många brukar du då äta?


Förr var det inga problem för mig att äta kräftor. Meeen, jag tycker de ser ut som spindlar underifrån. OCH, spindlar gillar jag inte. Bara de små röda lyckospindlarna och några andra söta småspindlar. Meeen, de där lurviga, stora med ludna ben. Usch. Även läskigt med spindlar med långa långa smala ben.
Ja, kräftfesten avlöpte utan missöden, och kräftskalen kastades i påse i soptunnan. Vet ni, vad som händer med skalen då?




Jamen, precis. Det kommer en massa äckliga vita maskar som kryllar omkring i soptunnan och innanför locket på tunnan. För att vara mer human så visar jag en bild på en söt tecknad mask. Vilken tur att soptunnan tömdes 1 vecka senare. Jäck, vad äckligt.
I dag ska solen titta fram och då blir det jag som sitter på vedbotrappen och njuter.
                                                       Vi hörs!



torsdag 18 augusti 2011

DJURTOLK - DJURKOMMUNIKATION

                                            Hej på er! 
I dag är det behaglig temperatur ute. Jag ska plocka lite från hallonbuskarna  och smaska på lite goda hallon idag. Jag tycker om att ta till vara på naturens godis. Jag ska försöka plocka bär lite oftare än vad jag gör nu.


I måndags ringde en djurägare och frågade om jag kunde kommunicera med deras katt som försvann i söndags. Jag hade ingen möjlighet att göra djurkommunikationen på måndagen utan  jag gjorde en djurkommunikation med katten i tisdags. Det första bortsprungna djur/försvunna djur brukar förmedla är om de är i livet eller inte. Eftersom det finns ett liv efter detta, så brukar jag alltid innan djurkommunikationen fråga ägaren om de vill att jag ska kommunicera med djuret även om det finns på andra sidan/Ljussidan, och de flesta säger ja. Om djuret inte finns i detta liv så får jag reda på hur djuret har dött, m.m.


Katten fick beskriva hur det såg ut i området där den var. Sedan ritade jag upp 3 olika kartor som djuret visade mig. Vi kommunicerade även varför katten försvann, vad var det som hände. En djurkommunikation tar ca 45 min - 1 timme. Djurägaren ringde upp mig senare på dagen och jag läste upp allt som katten hade förmedlat. Med hjälp av vad djuret förmedlade och kartorna så hittade matte och husse sin älskade katt sittandes 12 meter upp i en tall. De blev överlyckliga och jag blev så glad att deras katt är hemma hos dem igen.


Jag gjorde även en till djurkommunikation när katten var hemma. Vi kommunicerade om hur katten mådde, dels fysiskt och psykiskt. Vi kommunicerade också om ett problembeteende och jag gjorde en problemlösning åt katten och dess ägare. Dessutom tog jag kontakt med deras tre övriga katter för att de skulle få ge sin syn på den f.d försvunna katten. Jag tycker att det är viktigt att även kommunicera med djurägarnas övriga djur, för ibland behöver de förklaringar eller kan berätta något om det försvunna/bortsprungna djuret.


Min önskan, intuition och kärlek till djuren är mina verktyg vid djurkommunikation. Alla kan kommunicera med djuren. Vi människor är inte här för att förändra Moder Naturs värld, utan för att lära av den. Djuren, tama som vilda, stora som små, är här för att lära oss hur vi ska leva: Att vara i ögonblicket, Att leva helt utan fruktan och att Älska utan förbehåll.
                                                       Vi hörs!



måndag 15 augusti 2011

DAGENS ODD MOLLY + BLÖT I REGN

                                               Hej på er. 
I dag var jag hos min sjuksköterska för att kolla upp en ny medicin. Så nu är det bara läkarbesöket kvar, som är i morgon, och få ett recept. I dag har jag på mig Odd Molly light cotton embroidered s/s, och under det plagget har jag ett linne från Suzanne Nilsson. Sedan hade jag svarta jeans. Tog även på mig en jacka utanpå.




                                            Vovven ville också vara med på bild. 





Här är en närbild på de söta broderierna och den obligatoriska Odd Molly rosetten.
Vovven fick vara hos några vänner medan jag besökte lasarettet (som det heter där jag bor). Efter sjukbesöket så gick jag och fikade hos vännerna och sedan var det dags att gå hemåt. Dåååååååå,
ja då ni, då började det störtregna. 




Ja, så såg jag ut efter jag och vovven kommit hem. Men vad gör det? Det är ju bara att byta till torra kläder. Nu är det åter dags för dagens lunch, sedan har jag en djurkommunikation att göra och renskriva den och skicka iväg den till djurägaren så,
                                                Vi hörs!









lördag 13 augusti 2011

DAGENS ICKE ODD MOLLY + KÖPT FRÅN CAMPADRE







                                        Hej på er! 
Ännu en varm och skön lördag. Det tackar jag för! Som vanligt ska jag försöka njuta så mycket jag kan av denna dag. Men först vill jag visa lite som jag köpt på Campadre.
Här under är en blus och en scarf av märket  MELMELLI. Detta är ett nytt favoritmärke för mig. Så ljuvliga och kvinnliga plagg. Ett plagg som man kan ha lager på lager om man vill.




Blusen heter Julia, Light Rose och scarfen heter Åke scarves, Light Rose. Egentligen är de lite mer rosa än vad kamerabilden visar.  Så denna blus har jag använt väldigt flitigt.




Så här ser blusen. Den har en jättefin spetskant nertill, och blusen är så där behaglig sval att bära.




Här ser ni en närbild på blusen. Det är söta små knappar att knäppa, och vacker smock (heter det så)? under bysten. 




Ja, detta ska föreställa Åke scarves som ligger på en matta. Tycker mest att bilden påminner om grodlår. Eller som Mr Bean´s kalkon som han lyckas trä över sitt huvud (fniss). Vad tycker ni?




Okej, jag har tagit en närbild av scarfen, det är jättevackert spetsmönster runt scarfen, ni kan se lite av det på ovanstående bild. Denna scarf blir nog väl använd över alla de tunna fina blusar, tunikor jag köpt. Jag kommer att visa er fler inhandlade plagg, men de kommer i nästföljande bloggar.




Ja, till denna blus brukar jag använda Odd Molly skärpet. Men om jag t.ex. har en tunn kofta över blusen så tar jag bort skärpet. Detta skärp är ett av mina bästa Odd Molly köp.




Här ser ni en närbild av Odd Molly skärpet. Denna bild blev lite mörk, tofsarna är vackert lila i verkligheten. Älskar dessa Molly pengar som är fastsydda. 
Nu är det snart dags för lunch igen och sedan är det utevistelse som gäller resten av dagen så
                                          Vi hörs!


onsdag 10 augusti 2011

FÖDELSEDAG

           I DAG FYLLER VÅR VOVVE JACKIE 14 ÅR.


Det firas med en äppelkaka och vaniljsås. Mums filibabba. Jackie är av rasen Jack Russel och är en väldigt livlig och skojfrisk vovve. Ja, det blev lite paket på förmiddagen som hon öppnade med hjälp av mig.


Ett rosa och ett lila paket. Perfekt. Jackie ääälskar att öppna paket, även om det inte är till henne, men i dag är det hennes Stora Dag.


Matte, ska jag öppna dem nu? Eller ska du ta fler kort innan jag öppnar?



Nähä, inga fler kort då tar jag och börjar öppna dessa paket. De luktar väldigt gott om dem. I ett av paketen låg ett pipdjur och i det andra paketet låg mumsiga långa hundgodis. Jaa, de är faktiskt väldigt avlånga. Jackie fick äta ett av de långa hundgodisarna (heter det så)? 
Sedan gick vi och hälsade på syster med personal och jag bjöd då på äppelkaka och vaniljsås. Det uppskattades väldigt mycket. Jag får gärna komma med mer hembakat till dem, helst varje dag. Sedan fick Jackie ett paket av Josefin.




I paketet låg denna söta elefant. Riktigt mjuk och fin. Gäller bara att hålla uppsikt när Jackie leker med den. Så ingenting försvinner ner i halsen. Det vore ju dumt.
Ja, sedan gick vi hem och vad hittade vi i brevlådan? Två burkar hundmat från någon. Jag vet inte ännu vem Jackie fått dem av, men det lär jag väl få veta tids nog.
Näe, nu ska jag fika och äta persikoglass, hallonsås och vaniljglass. Jackie ska få lite också.
                                                           Vi hörs!



söndag 7 augusti 2011

PAKET FRÅN MISS GRETA + LIDINGÖRESA GJORD.

                       Hej! Nu har jag hämtat mitt paket.


I slutet av veckan har jag varit på den vackra ön  Lidingö och hälsat på Nära och Kära. Vovven och jag hade det skönt och mycket trevligt.
Bl.a åkte vi till Elfvik (Lidingö) och åt jordgubbar och vindruvor och tittade på vackra båtar som seglade/åkte förbi.




Det var perfekt seglarväder då det blåste en del. Ja, det var en härlig dag därute. Här nedan ser ni vovven som dyrkar solen.



Som ni vet så är Jackie en riktig soldyrkarhund. Hon passar på att sola överallt, om det så är en liten liten solplätt inomhus. 
Efter ett par dagar på Lidingö åkte vovven och jag hem och jag hämtade ut lite paket. Först ut att öppna var paketet från  MISS GRETA, de har lite reakläder kvar, riktigt snygga, så kika gärna in där.
Om ni kommer ihåg så köpte jag en likadan klänning från en annan webshop, men att klänningen hade olika längd på höger resp. vänster sida, så jag skickade tillbaka den. Sedan av en händelse råkade jag på klänningen hos Miss Greta. Gissa om jag blev glad?! Dessutom till ett löjligt lågt reapris. ¤Så tamtadamdam¤ så här såg paketet ut:




Åhh, jag älskar väl inslagna paket. Dessutom tycker jag om Miss Greta då de har kanonbra service och alltid snyggt inslagna paket oavsett om det är en present eller inte. Klänningen heter Elizabeth Singoalla, rosa, av Lise Sandahl. 




Denna klänning verkar ha rätt antal centrimetrar både på höger och vänster sida. Kanon alltså. Nedan är en närbild på ovandelen av klänningen




 Bilden gör inte klänningen rättvisa för jag tycker den är sötare i verkligheten. Vid ett senare tillfälle visar jag hur den sitter på mig. Nu ska jag sätta mig ute och fika med hembakade vridna baguetter med valnötter inuti +   läsa lite ur en deckare. 


                                           Vi hörs!



fredag 5 augusti 2011

         I dag skiner solen och det är varmt och skönt ute. 
Det betyder att jag inte tänker sitta inne allt för länge utan skriver lite här, äter lunch och sedan hälsa på nära och kära. Vi får se om vovven och jag går dit eller åker dit. Min rygg och höft är dumma mot mig idag. Men strunt samma, lite värktabletter så är jag nästan som ny igen.


Nu har mitt paket från  MISS GRETA  kommit. Ska bli spännande att se hur det plagget kommer att se ut. Ni får se bild senare. 
Eftersom jag sitter vid en annan dator för tillfället så är det ont om bilder i detta inslag men det gör väl ingenting?  Jag har laddat ner några bilder, men hittar dem inte!


                                                    Vi hörs!





måndag 1 augusti 2011





     Hej på er! I dag är det ännu en varm och skön sommardag.


Här ser ni lilla båthamnen. Den är skyddad av en pir då det kan blåsa ganska hårt från havet. Visst är det skönt med en varm och skön dag? Jag gillar sådana dagar. Ska snart ut och läsa lite i en deckare.



För ett tag sedan hämtade jag ut ett paket från posten. Det var från  PROVRUMMET. Kika in där för de har fått in mer reakläder, rean är upp till 70 %. Finns en hel del snyggt kvar.



Ahh, säger vovven. Hon älskar paket. Alltid lika nyfiken, så hon får hjälpa mig att öppna det. Inuti låg det två fina toppar. Det är något jag har väldigt lite av, alldagliga toppar.




Dessa två låg i paketet. En kortärmad topp som heter Ebba Short Sleeve, lilac, och ett linne som heter Maggie Singlet, white.




På linnet sitter denna lilla söta ljuva rosett. Nästan en Odd Molly rosett eller hur?
Nu ska jag ut och ta vara på det vackra vädret så
Vi hörs!